Kao melemom na ranu, ili u ovom slučaj sinuse.

Melemi su prva pomoć kod opeklina, iritacija, dermatitisa, nagnječenja, modrica, bolnih zglobova, tvrde i popucale kože, ali i kod sinusitisa i bronhitisa. Naš melem je potpuno prirodan, ne opterećuju kožu i polako u nju otpušta ljekovite tvari. Eterična ulja imaju vrlo male molekule i lako penetriraju kroz kožu, a izvrsno se disperziraju u hladno prešanim biljnim uljima i uljnim maceratima koji pojačavaju njihovo djelovanje. Kao sastavni sastojak melema je i naš djevičanski vosak iz pčelinjih zaperaka sa zadatkom da ugusti smjesu melema i antioksidansi da mu produže trajnost, te naš macerat od kantariona bran u Gorskom Kotaru, sa djevičanskim maslinovim uljem sa područja Bujštine.

Optimalno izrađeni melem je krut na sobnoj temperaturi, a topi se pri dodiru s kožom i tako vrlo lako nanosi.

Sastojci

Sirovi pčelinji vosak, shea maslac, macerat kantariona, CO2 ružmarina, vit. E, eterično ulje ravensare, eterično ulje eukaliptus globulus, eterično ulje niauli cineol.

Primjena

Melem blago nanositi u dijelu nosa, isključivo na kožu, kao i između očiju i na dijelu čela, te pričekati njegovo gotovo trenutno djelovanje. Slobodno primijeniti nekoliko puta dnevno. Svakako izbjegavati kontakt sa očima zbog iritiacije očne sluznice.

*NAPOMENA: u slučaju alergijskih reakcija, odmah prestati sa primjenom. Ukoliko su Vam poznate moguće alergijske reakcije na navedene sastojke melem ne koristiti. Melem nije lijek i kao takav se ne može smatrati, za sve potrebne zdravstvene savjete i poteškoće koje možda imate uvijek se obratiti svom obiteljskom liječniku.

Categories: apiterapija

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *