Vijesti sa pčelinjaka

travanj 2020

Bagremov med u iščekivanju mraza

Bagremov med prirodni je proizvod koji se proizvodi od sočnog soka bagremovog cvijeta. Zahvaljujući ljekovitim svojstvima, med od bagrema pomaže nam kod raznih zdravstvenih problema.

Okus koji osvaja

Što se tiče samog okusa, bagremov med lagan je i ukusan zbog čega pripada najcjenjenijim vrstama prirodnog meda. Sadrži velike količine fruktoze, a rezultat toga je činjenica da se izrazito sporo kristalizira i ostaje u tekućem stanju mjesecima. Ova vrsta meda svijetle je boje i neutralnog mirisa.

Ljekovita svojstva bagrema

Bagremov med ima brojna ljekovita svojstva kojima pozitivno djeluje na naše zdravlje i cjelokupno stanje organizma. Stari Grci i Rimljani već su u davnim danima koristili med kao sredstvo za liječenje organizma od brojnih bolesti.

Med od bagrema najviše pomaže pri olakšavanju simptoma prehlade i gripe, raznih bolesti respiratornog sustava kao što su bronhitis, upala grla te neugodni problemi sa sinusima. Med se također koristi i kao prirodni antiseptik koji brzo i učinkovito smanjuje bolna područja.

Pomaže kod raznih bolesti

Ono po čemu je bagremov med poseban jest to što se koristi kod rješavanja problema krvožilnog sustava, bolova u probavnom sustavu, neugodne nesanice te ujedno jača imunitet. Posebno se preporuča konzumirati bagremov med u zimskim danima kada je imunitet znatno slabiji, a naš organizam podložniji bolestima.

OPG pčelarstvo Korać&Alveare j.d.o.o.

Đuke Bencetića 11

Karlovac

Vosak

 

Prirodna boja pčelinjeg voska je bijela, on u dodiru sa zrakom postaje žučkaste boje kakav nam je i više poznat. Sama boja pčelinjeg voska ovisi i o podneblju odnosno omjeru tvari u vosku - propolisa i peludi. Pčelinji vosak je u biti prirodna, jedinstvena u potpunosti jestiva i zdrava eko ambalaža za med.

Prirodna specifična težina kod temperature od 15°C iznosi 0,956kg. +, - 0,003kg. Točka topljenja mu je od 60 - 64°C i daleko je veća od običnog parafinskog voska gdje je ona već na 30°C. Sama ta činjenica kod razlike u temperaturi topljenja dovoljno govori o važnosti čistog pčelinjeg voska iz kojeg moraju biti izgrađene satne osnove ukoliko pčelar želi da ih pčele prihvate i da na njima nastavljaju gradnju saća, u kojima će skladištiti med koji proizvedu.

Mi smo naravno i ove godine pretopili svoj vosak i od svog vlastitog voska sprešali satne osnove i vratili ga svojim pčelicama.

Za sve pčelare i one koji to misle postati

 

I ove godine prodajemo pčelinje zajednice. Uz samu prodaju pčelinjih zajednica uvijek smo Vam na raspolaganju i za razmjenu znanja, a možete nas slobodno posjetiti i na našim pčelinjacima, a u svrhu stjecanja novih vještina. Predbilježbe narudžbi vršimo, a isporuke su tijekom travnja i prve polovice svibnja (ako budu moguće naravno!).