Pčelarstvom se bavimo od 2006. godine i to hobistički, a od 2010. godine i poluprofesionalno. Riječ je o stacionarnom pčelarenju, a uglavnom u normalnim godinama i o tri autohtone vrste meda: bagrem, kesten i livada. Pčelinjak se nalazi na Banovini, u bližoj okolini Gline, 3km od općinskog središta. Uz sami rub šume, čiste i netaknute prirode. 

Osim meda, bavimo se i skupljanjem propolisa, peluda, a u manjim količinama i matičnom mliječi, te prirodnim voskom, ali u najvećoj mjeri za izrade vlastitih satnih osnova. 

Ljubav prema prirodi i obiteljska tradicija, gdje je pčela uvijek imala izuzetno mjesto u biti nam je odredila put prema bavljenju pčelarstvom. Ljubav prema pčeli tu naravno uzima središnje mjesto. 

OPG Korać i njegov nositelj je član Hrvatskog pčelarskog saveza, redovni smo posjetitelji pčelarskih sajmova i organiziranih edukacija. Predrag Korać nositelj OPG-a je završio i pčelarsku školu te stekao zvanje KV pčelara. 

Osnivači smo i beepedia.com edukacijskog portala na engleskom jeziku koji ima svrhu približiti svijet pčele i pčelarstva običnim ljudima, pčelarima početnicima i kolegama pčelarima. 

Proizvodnja hrane, a med je prije svega zdrava hrana, kao i ostali proizvodi pčela je iznimno ozbiljan posao i mi ga kao takvim shvaćamo, prije svega u cilju osiguranja čiste i zdrave namirnice. 

Sada možete pratiti naš rad i putem ove web stranice, kao i putem Facebook stranice. Iz košnica i na naše stolove! Medno!