Med livada

Med sa naših pčelinjaka u Glini i Krnjaku, bogati i čisti krajevi, bez industrije, puni raznolikog bilje koje bogato medi u periodu nakon medenja bagrema, pa sve do početka srpnja. Med u pravilu vrcamo u periodu 2. tjedna srpnja, te nakon 2-3 tjedna je spreman za prodaju. Bogata i raznolika livada je tražen med od strane naših kupaca, a pregledom analiza posljednjih godina možete se i sami uvjeriti u njezin raznolik sastav sve ove godine. 

 

Med borove iglice

Medni pripravak borovih iglica sami melem za Vaše upaljeno grlo. Pažljivo probrane borove iglice sa prostranih brjegova našeg Gorskog kotara, ostavljene da se otapaju u našem bagremovom ili livadnom medu punih 45 dana. Rezultat je bogati medni sirup, pun hidratantne arome borovih iglica, tako ugodnih Vašem grlu pogotovo za vrijeme upale. 

Med od bagrema

Naši pčelinjaci nalaz se u samoj bagremovoj šumi. Pčelinjak Nika u šumi, a pčelinjak Vita na samom rubu bagremove šume. Rezultat je vrhunski bagrem u svakoj sezoni kada bagrem zamedi. Riječ je sortnoj desertnoj vrsti meda, vrlo blagog okusa, mirisa i arome, rijetko sklonog kristalizaciji, na iznimno niskim temperaturama, a razlog je što je pun fruktoznog šećera. Prava delicija za medoljupce. 

Saće u medu

Djevičansko saće obogaćeno medom izvučeno od satnih osnova djevičanskog voska sa naših pčelinjaka. Riječ je o zatovorenom saću koje izrade naše pčelice, izrezano na kocke prema teglici, te preliveno medom. Saće je proizvod koji je od davnina bio poznat sa svojim ljekovitim svojstvima. Srećom danas se saće, kao i med mogu dobiti, bez potrebe za uništenjem pčelinje zajednice, što je za nas pčelare i pčeloljupce pravi grijeh, s obzirom na ljubav koju imamo prema pčeli. Uživajte u prekrasnim okusima hrskavog saća koje se otapa u Vašim ustima, namirnica prirode.